over portfolio shop contact (0)
(0)

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van een muurschildering?

- Ik werk op maat van elke cliënt, dit wil zeggen dat elk project anders is, dus ook elke prijs kan verschillen. U maakt eigenlijk de schildering zo goedkoop (of duur) als u zelf wil. Aan de hand van een gesprek kan ik samen met u op voorhand wel een goede prijs bepalen.

- Gemiddelde prijs? Wel, meestal liggen de prijzen gemiddeld bij mij tussen de 150 euro en 400 euro. Hierin zit alles inbegrepen: materiaal en plaatsingskosten, vervoerskosten, ontwerp,…

- Factoren die de prijs kunnen beïnvloeden zijn bv. Ontwerp (levert u deze zelf aan, of wil u een volledig eigen ontwerp), complexiteit, kleuren, detail,…

Welk materiaal gebruikt u voor een muurschildering?

Ik werk met verf en penselen, geen spuitbussen. De verf zelf is op waterbasis; sneldrogend en geurloos. Het is kindvriendelijke verf, uw kindje kan bijvoorbeeld dezelfde dag nog op het kamertje slapen. Het is tevens duurzame verf: Eenmaal droog, kan u de muur met een vochtige doek poetsen zonder dat de schildering er af zou gaan.

Is mijn muur geschikt voor een muurschildering?

- Ik maak enkel muurschilderingen op binnenmuren
- Op behang schilderen is mogelijk, maar het mag geen grof behang zijn
- Geen schuine muren, of waarbij gevaarlijke hoogtes of manoevers nodig zijn
- Gestucte muren: geen ruwe muren, ideaal is een gladde muur, voorzien van een aantal lagen grondverf. Dit om te voorkomen dat de verf van de muurschildering te hard in de muur dringt.

Ben je niet zeker of je muur geschikt is? Een vrijblijvend gesprek of huisbezoek is mogelijk.

Wat is de prijs van een portrettekening?

Dit kan al vanaf 125 euro! Voor deze prijs kan ik een tekening maken van 1 dier (meestal hoofd en schouders) zwart/witte tekening. Grootte A4 formaat van de tekening (papier zelf groter). Zijn er meerdere dieren te tekenen, of andere groottes, wordt de prijs hoger. Aan de hand van een gesprek kan ik op voorhand de exacte prijs voor jou bepalen.

Minimum prijzen:
- 125 euro voor een houtskoolportret A4 van 1 dier
- 160 euro voor een houtskoolportret A4 van 1 persoon

Wat heb ik nodig om een goed portret te maken?

Een goede foto, het liefst van een digitaal degelijke kwaliteit (hoge resolutie). Hoe beter de kwaliteit, hoe beter de tekening. Daarnaast zijn een goede belichting, een goede pose, allemaal factoren die bijdragen tot een goed portret. Staat het dier bv. Met zijn volledig hoofd en schouders goed op de foto? Blijft hij even scherp als je de foto inzoomt? Wat op de foto al staat is natuurlijk veel sneller te tekenen dan wanneer ik me moet baseren op meerdere foto’s of wanneer ik er zelf delen bij moet verzinnen.

Wat is de prijs van een schilderij?

Een schilderij is maatwerk, dus er is geen vaste prijs te geven. Waar ik me alvast minimaal aan hou, is de volgende basisregel:
PRIJS= breedte cm + lengte cm + materiaalkosten (verf, canvas) + ‘complexiteit’ (deze factor is een combinatie van complexiteit, kunstigheid, werkuren…).
Op basis van een gesprek op voorhand, kan ik wel tot een duidelijke prijsbepaling op voorhand komen.

Wat zijn de prijzen van een geboortekistje?

Ik heb 4 formaten (S, M, L en XL) in het assortiment, de binnenkant van de kist blijft blank hout en blijft dus onbeschilderd. Het kan zijn dat er soms een maat niet leverbaar is, dan laat ik het op tijd weten. Info kisten:
• Gemaakt van 6mm dik berkentriplex
• Binnenzijde onbehandeld blank hout
• Beschilderd met milieuvriendelijke verf op acrylbasis
• Levertijd in overleg (hou rekening met wachtlijst!)
• Prijs inclusief ontwerp en materialen
Maten:
• S: 36 x 22 x 29 cm 150 euro
• M: 48 x 25 x 36 cm 180 euro
• L: 63x 33 x 45 cm 220 euro
• XL: 74 x 45 x 53 cm 265 euro
Als je bestelt, dient steeds de helft van de prijs als voorschot te betalen. Bij voorkeur de kist komen afhalen in Lommel wanneer deze klaar is. Op factuur maken is mogelijk.
Indien het ontwerp zeer veel detail en complexiteit vraagt, kan er een meerprijs aangerekend worden, de prijs is steeds op voorhand wel bekend. Indien akkoord met de prijs, en betaling van het voorschot, worden jullie op de wachtlijst gezet.
Indien de nodige kisten niet leverbaar zijn, kan er altijd gekeken naar andere alternatieve kisten en groottes, prijzen kunnen dan aangepast worden.