over portfolio shop contact (0)
(0)

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van een muurschildering?

- Ik werk op maat van elke cliënt, dit wil zeggen dat elk project anders is, dus ook elke prijs kan verschillen. U maakt eigenlijk de schildering zo goedkoop (of duur) als u zelf wil. Aan de hand van een gesprek kan ik samen met u op voorhand wel een goede prijs bepalen.

- Gemiddelde prijs? Wel, meestal liggen de prijzen gemiddeld bij mij tussen de 150 euro en 400 euro. Hierin zit alles inbegrepen: materiaal en plaatsingskosten, vervoerskosten, ontwerp,…

- Factoren die de prijs kunnen beïnvloeden zijn bv. Ontwerp (levert u deze zelf aan, of wil u een volledig eigen ontwerp), complexiteit, kleuren, detail,…

Welk materiaal gebruikt u voor een muurschildering?

Ik werk met verf en penselen, geen spuitbussen. De verf zelf is op waterbasis; sneldrogend en geurloos. Het is kindvriendelijke verf, uw kindje kan bijvoorbeeld dezelfde dag nog op het kamertje slapen. Het is tevens duurzame verf: Eenmaal droog, kan u de muur met een vochtige doek poetsen zonder dat de schildering er af zou gaan.

Is mijn muur geschikt voor een muurschildering?

- Ik maak enkel muurschilderingen op binnenmuren
- Op behang schilderen is mogelijk, maar het mag geen grof behang zijn
- Geen schuine muren, of waarbij gevaarlijke hoogtes of manoevers nodig zijn
- Gestucte muren: geen ruwe muren, ideaal is een gladde muur, voorzien van een aantal lagen grondverf. Dit om te voorkomen dat de verf van de muurschildering te hard in de muur dringt.

Ben je niet zeker of je muur geschikt is? Een vrijblijvend gesprek of huisbezoek is mogelijk.

Wat is de prijs van een portrettekening?

Dit kan al vanaf 100 euro! Voor deze prijs kan ik een tekening maken van 1 dier (meestal hoofd en schouders) zwart/witte tekening. Grootte A4 formaat van de tekening (papier zelf groter). Zijn er meerdere dieren te tekenen, of andere groottes, wordt de prijs hoger. Aan de hand van een gesprek kan ik op voorhand de exacte prijs voor jou bepalen.
Opgelet, op dit moment doe ik enkel nog tekeningen van dieren en geen mensen meer.

Wat heb ik nodig om een goed portret te maken?

Een goede foto, het liefst van een digitaal degelijke kwaliteit (hoge resolutie). Hoe beter de kwaliteit, hoe beter de tekening. Daarnaast zijn een goede belichting, een goede pose, allemaal factoren die bijdragen tot een goed portret. Staat het dier bv. Met zijn volledig hoofd en schouders goed op de foto? Blijft hij even scherp als je de foto inzoomt? Wat op de foto al staat is natuurlijk veel sneller te tekenen dan wanneer ik me moet baseren op meerdere foto’s of wanneer ik er zelf delen bij moet verzinnen.

Wat is de prijs van een schilderij?

Een schilderij is maatwerk, dus er is geen vaste prijs te geven. Waar ik me alvast minimaal aan hou, is de volgende basisregel:
PRIJS= breedte cm + lengte cm + materiaalkosten (verf, canvas) + ‘complexiteit’ (deze factor is een combinatie van complexiteit, kunstigheid, werkuren…).
Op basis van een gesprek op voorhand, kan ik wel tot een duidelijke prijsbepaling op voorhand komen.